Будуємо погріб

1 911 views
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

погрібЩе з давніх часів, в селах, будівництво будинку починали саме з погреба, знаючи, що це одне з найважливіших місць у будинку, без якого не обійтися.

Для облаштування погреба дуже важливо правильно почати будівництво, обов’язково враховуючи грунтові води, щоб уникнути того, щоб навесні вам не довелося відкачувати зі свого погреба воду.

Тому першою справою, необхідно подбати про те, як відводити воду від погреба, і цю проблему потрібно вирішувати ще під час закладки самого фундаменту.

Етапи роботи:

Для початку необхідно викопати котлован, глибиною близько трьох метрів, а розмірами приблизно 2,5 чи 2, 5 метра, але це вже на ваш розсуд. При цьому вам буде необхідно постійно відкачувати воду, яка буде накопичуватися на дні.

Після того як ви викопаєте котлован, на його дно необхідно буде насипати приблизно 20 см піску, а по його периметру прокопати канаву для дренажу.

Для спорудження стін у кутах котловану необхідно вбити стійки, на які потім набити дошки, а на них надалі закріплюються листи азбесту шириною зазвичай від 5 до 8 мм, на яких заздалегідь потрібно просвердлити отвори. Листи азбесту прибивають цвяхами до дощок, при цьому щільно притискаючи їх.

Гідроізоляцію стін можна зробити за допомогою рідкого скла або руберойду. Кращим же матеріалом для цього є гідростеклоізол, але, на жаль, його досить складно знайти.

Далі починаються роботи з бетоном. Низ заливають бетоном товщиною близько 20 см, а стіни 15 см. Весь простір, який ви будете заливати бетоном, необхідно заповнити чимось, наприклад, битою цеглою. Це необхідно, щоб уникнути того, що з часом конструкція льоху почне піддаватися деформації в процесі усадки, тобто для додання їй міцності.

Потім слід зробити перекриття і встановити люк. Стелю бажано утеплити, для чого укласти спочатку гідроізоляцію, а потім скловату і керамзит, цей шар повинен бути приблизно 30 см. Ваш льох готовий!

За чистотою в погребі необхідно ретельно стежити. Його необхідно чистити, провітрювати і дезінфікувати, хоча б один раз на рік. Це допоможе вам запобігти утворенню цвілі, а, відповідно, і зберегти ваші продукти.

Зараз у продажу є сірчані шашки, які спеціально передбачені для дезінфекції таких приміщень, як льох. При такій обробці двері необхідно щільно закривати, а можливі щілини затикати тканиною. Приблизно через два дні льох необхідно ретельно провітрити. Такий льох прослужить вам дуже довго, весь цей час ретельно оберігаючи ваш урожай.

Схожі записи

Не проходьте мимо, а поділіться публікацією в соц.мережах!!!

Будь ласка залишіть свій коментарій нам буде приємно почути вашу думку!

Увага: Комментарії модеруються. Відправляти знову не потрібно. Дякуємо за розуміння!!!